Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Έκλεψαν καρότσα με 25 τόνους παλιοσίδερα και κόλλησαν στη λάσπη!

Δύο συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, που έκλεβε από μηχανήματα έργων μέχρι... νταλίκες, φορτηγά, αγροτικά, Ι.Χ και τα έκανε παλιοσίδερα...

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση και έρευνα της αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Κεντρική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν τη νύχτα του Σαββάτου 2 μέλη της σπείρας έκλεψαν από προαύλιο χώρο πρατηρίου στη Λαμία καρότσα νταλίκας, που ήταν φορτωμένη με 25 τόνους παλιοσίδερα.

Την "κότσαραν" σε δικό τους τράκτορα, πιθανότατα κλεμμένο και μέσω Χαλκίδας πέρασαν στην Εύβοια. Στη συνέχεια πήγαν στη Ιστιαία, όπου εκεί άλλο μέλος της σπείρας διατηρεί μάντρα με παλιοσίδερα. 

Για κακή τους τύχη όμως η βαριά καρότσα κόλλησε στη λάσπη μέσα στο χώρο της μάντρας. Παρά το ότι ξεφόρτωσαν περίπου το μισό φορτίο δεν κατάφεραν να την "βγάλουν", ενώ έπαθε ζημιά και ο τράκτορας. Η όλη "επιχείρηση" καθυστέρησε και το βαρύ όχημα έμεινε ακινητοποιημένο, με αποτέλεσμα να κινήσει τις υποψίες σε κάποιους περαστικούς, που ενημέρωσαν την αστυνομία.

Το ένα μέλος της σπείρας συνελήφθη μέσα στη μάντρα, ενώ ο δεύτερος, που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος της οργάνωσης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας στον Αγιόκαμπο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν το μαύρο Cherokee, με το οποίο είχε πάει να πάρει το φέρυ μποτ, για να περάσει απέναντι στη Γλύφα.

Όπως αναφέρει το LamiaReport.gr, η δράση της σπείρας ήταν πολύ πλούσια και εξαπλωνόταν σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και όχι μόνο. Μηχανήματα έργων, φορτηγά, αγροτικά, ΙΧ μεταφερόταν σε αυτή ή σε άλλες μάντρες της σπείρας και γινόταν κομμάτια.

Η έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν στο Βόλο, όπου διέμενε και ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει όλες οι τελευταίες κλοπές μεγάλων οχημάτων στη Φθιώτιδα και σε όλη την Κεντρική Ελλάδα.
LamiaReport.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...