Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μικροί - μεγάλοι στην ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ στους δρόμους της Χαλκίδας



Μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στην ποδηλατοπορεία που έγινε και στη Χαλκίδα σήμερα,  Κυριακή 19 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι.



Οι δρόμοι της Χαλκίδας αλλά και όλης της Ελλάδας πλημμύρισανν ποδήλατα σε μία πανελλαδική κινητοποίηση κεφάτης διαμαρτυρίας και επίμονης διεκδίκησης.

Δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ποδήλατα, ένα μήνυμα: Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή.

Ζωή είναι να κυκλοφορούν οι ποδηλάτες όλων των  ηλικιών σε καλά σχεδιασμένους και  προστατευμένους ποδηλατοδρόμους. Ζωή είναι να κινούνται με άνεση και ασφάλεια τα παιδικά καρότσια, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία. Ζωή είναι να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του, να κινείται γρήγορα και το κόμιστρο να είναι λογικό.

Ζωή είναι να απομακρύνει η τροχαία από  τους δρόμους τους επικίνδυνους οδηγούς, κάνοντας σωστά τη δουλειά της. Πολλά από τα τροχαία εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά στη χώρα μας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, εκπαίδευση των οδηγών και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία. Τρόποι υπάρχουν. Ζητάμε να υπάρξει και η θέληση.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ έγιναν από τα  ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Με τη συνοδεία περιπολικού και αστυνομικών ακολούθησαν  την ΠΟΡΕΙΑ: ΑΓΑΛΜΑΤΑ - ΠΑΛΙΑ ΓΕΦΥΡΑ – ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ – ΡΟΔΙΕΣ – ΠΑΛΙΑ ΓΕΦΥΡΑ - ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ - ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΥΛΙΔΟΣ- ΑΛΩΝΑΚΙ - ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΔΑΡΙΝΓΚ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ –ΑΒΑΝΤΩΝ – ΧΑΪΝΑ - Ρ. ΦΟΛΕΡΩ – ΤΕΝΙΣ - 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ –ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΚΟΥΡΕΝΤΙ – ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ – ΜΙΑΟΥΛΗ - ΑΓΑΛΜΑΤΑ

ΣΤΑΣΕΙΣ έγιναν σε: ΡΟΔΙΕΣ – ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ - ΤΕΝΙΣ ΛΙΑΝΗΣ ΑΜΜΟΥ

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων με  την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και τη συμμετοχή συλλογικών φορέων της πόλης μας.


Για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης και την ασφάλεια συμμετεχόντων, σημαντική και καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας και των εθελοντών του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...