Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης


Επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών», την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 19:00 στο Θέατρο Παπαδημητρίου.

Ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών» με τη συνδρομή του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ, σας προσκαλεί με ιδιαίτερη τιμή στην επετειακή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Παπαδημητρίου (οδός Σιώκου 1, πλησίον Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας), την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013με ώρα ενάρξεως στις 19:00.

Πρόγραμμα
  • Μελωδικό έναυσμα με το βυζαντινό ύμνο «Τη Υπερμάχω» από τη «Χορωδία Χαλκίδος 1936».
  • Σύντομο καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών» κ. Χρήστο Δήμο, Δικηγόρο
Εισηγήσεις από:
  • Την Ιστορικό-Διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κα Σοφία Πατούρα Σπανού με θέμα: «Η ίδρυση της Βασιλεύουσας και το όραμα του Μ. Κωνσταντίνου για τη νέα Χριστιανική αυτοκρατορία»
  • Την Ιστορικό- Κύρια Ερευνήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Ελεονώρα Κουντούρα- Γαλάκη με θέμα: «Οι ιστορικοί της Άλωσης: Ταυτίσεις και αποκλίσεις»
  • Τον Δικηγόρο-Συγγραφέα κ Θρασύβουλο Ορ. Παπαστρατή με θέμα: «Κωνσταντινούπολη, Θράκη. Μειονότητες ένθεν και ένθεν».
Μουσική κατακλείδα από τη «Χορωδία Χαλκίδος1936»:
  • «Ο Άγγελος εβοά» (Μεταπασχαλινό Μεγαλυνάριο της Παναγίας, του Πολυκράτη σε διασκευή Μιχαήλ Χάνου)
  • «Τώρα που φεύγεις» (Σε μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή και ενορχήστρωση Ιωάννη Καρκαλά)
Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Μπραϊκτάρης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...