Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αναγνωστάκης: Η ΔΗΜΑΡ ζητά τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των τομέων ενέργειας, μεταφορών και δικτύων.


Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης στην εκπομπή  του Πρώτου προγράμματος της Ελληνικής  ραδιοφωνίας ¨Υπάρχει Λόγος¨.

Η δημοσιογράφος Αναστασία Ζήγου αρχικά έθεσε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της, στην αξιοποίηση της ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ. Ο βουλευτής Εύβοιας δήλωσε πως ο βασικός γνώμονας είναι η τήρηση της νομιμότητας, η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διατήρηση όσων υπάρχουν. Αναφορικά με την ΔΕΠΑ σχολίασε, πως αυτή τη στιγμή οι προσδοκίες για ένα ικανοποιητικό τίμημα είναι υψηλές, λόγω του πραγματικού ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Αζέροι.

Ο βουλευτής συνέχισε τονίζοντας ότι το ενεργειακό και το θέμα της φοροδιαφυγής βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεχίσουν να απασχολούν τις χώρες της Ε.Ε. ως θεμελιώδη ζητήματα και στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά με την αξιοποίηση της ΔΕΗ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη πως δεν έχει κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπάρχει και η δυνατότητα σχολιασμού της αποκρατικοποίησης. Τέλος υπενθύμισε τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των τομέων ενέργειας, μεταφορών και δικτύων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...