Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Επίσκεψη του Μητροπολίτη στην Νεροτριβιά

 
Την Ενορία της Νεροτριβιάς του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανήμερα της εορτής των Αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τρίτη 21 Μαΐου 2013, για να λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του χωρίου αυτού της Ιεράς μας Μητροπόλεως.


Ολόκληρο το χωριό προσήλθε στην πανήγυρη των Αγίων και άκουσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, στο κήρυγμά του, να αναφέρεται στον Μεγάλο Κωνσταντίνο και με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Πράξ. 26, 1,12-20) έκανε παραλληλισμό του Αποστόλου Παύλου με τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, ενώ δεν παρέλειψε, αναφερόμενος στο περίφημο Διάταγμα των Μεδιολάνων, περί ανεξιθρησκείας, το οποίο εξέδωσε το 313 μ.Χ. ο Μέγας Κωνσταντίνος, να τονίσει την αξία του σεβασμού στη διαφορετικότητα της πίστεως των άλλων.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, το οποίο λειτουργεί με την πρόνοια του καλού εφημερίου της Ενορίας π. Κυριάκου Δημητρίου, τραγούδησαν και έψαλλαν στον Σεβασμιώτατο, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην χαρά της επισκέψεως του Επισκόπου στην Ενορία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Νεροτριβιάς, την περασμένη Παρασκευή 17 Μαΐου, με την ευθύνη της δασκάλας τους κ. Καρολίνας Γαλιλαίου συμμετείχαν στην εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» και αμέσως μετά επισκέφθηκαν στο γραφείο του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο και είχαν την δυνατότητα της προσωπικής επικοινωνίας με τον Επίσκοπό τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...