Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ψαχνά: Ξεσπά η μητέρα της 27χρονης δασκάλας που πέθανε στην Ρόδο

«Δεν θα μείνουν ατιμώρητοι αυτοί που πήραν την κόρη μου», λέει από Τα Ψαχνά,  η μητέρα της αδικοχαμένης δασκάλας, Αναστασίας Κατσαρού, η οποία έχασε την ζωή της στην Ρόδο τις ημέρες της σφοδρής κακοκαιρίας.


Η κ. Σοφία Κατσαρού ξεσπά: «Υπήρχε ολιγωρία, αμέλεια… Ούτε καν μπήκαν στη διαδικασία να βοηθήσουν…  Πήραν λέει τα προβλεπόμενα μέτρα. Ποια μέτρα πήρες; Πήραν ένα χαρτί για τη θεομηνία, έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, κατεπείγον λέει, το έγγραφο. Τι ενέργειες κάνατε; Τι κάνατε; Κλείσατε το δρόμο; … Δεν έκαναν τίποτα και παραμένει το έργο αυτό σε εκκρεμότητα… Αυτός δεν είναι δρόμος, είναι ποτάμι – δρόμος…». «Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν ατιμώρητοι», καταλήγει.


Η 27χρονη ήταν μόλις 1,5 μήνα στη Ρόδο. Έφυγε από την Εύβοια για να δουλέψει ως αναπληρώτρια σε δυο δημοτικά σχολεία του νησιού.

Τις ημέρες της κακοκαιρίας η μητέρα της ανησύχησε πολύ και όταν άρχισε να την παίρνει τηλέφωνο και να μην το σηκώνει κατάλαβε.

«Είπα τέρμα, τελείωσε, το παιδί μου είναι, γιατί αυτή την ώρα σχολάει. Κανένας δε μου έλεγε τίποτα. Κατάλαβα, το ένστικτο της μάνας...», εξηγεί.

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας που πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το νησί των Ιπποτών ενώ έκανε και έρευνα αναζητώντας τις αιτίες του κακού είπε ότι το ρέμα είχε μετατραπεί σε… χωματερή από τους κατοίκους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...