Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εύβοια: Παραλάμβανε λαθραία τσιγάρα με το... ΚΤΕΛ

Μέσα στις κούτες βρέθηκαν συνολικά 1.000 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν


Όλο και πιο έξυπνα κόλπα βρίσκουν οι λαθρέμποροι τσιγάρων για να εφοδιάζουν με το παράνομο εμπόρευμά τους τα «βαποράκια» που αναλαμβάνουν να το διακινήσουν. Στην Ιστιαία Ευβοίας, όπου καθημερινά αλλοδαποί με λαθραία τσιγάρα πέφτουν στα χέρια αστυνομικών, το μεταφέρουν με το ΚΤΕΛ και τα αφήνουν στο... πεζοδρόμιο!


Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. ανακάλυψαν τη μέθοδο διακίνησης ενώ παρακολουθούσαν διακριτικά έναν 22χρονο Πακιστανό για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι ήταν μέλος του κυκλώματος. Όταν τον είδαν να φτάνει με μοτοσικλέτα στις εγκαταστάσεις των υπεραστικών λεωφορείων και να παραλαμβάνει δύο μεγάλες κούτες που ήταν τοποθετημένες στο πεζοδρόμιο, τον συνέλαβαν.

Μέσα στις κούτες βρέθηκαν συνολικά 1.000 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν για να αποσταλούν στο Τελωνείο Ωρεών Ευβοίας, ώστε να καταλογιστούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί για το ελληνικό δημόσιο. Ο 22χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων και ο αποστολέας των λαθραίων τσιγάρων αναζητείται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...