Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Επιμένει το υπουργείο στα διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων απάντησε στην υπ’  αριθμό 1123 με ημερομηνία 22-10-2013 αναφορά  του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, που αφορούσε την άδικη επιβολή διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας.


Το Υπουργείο ενημερώνει πως  η σύμβαση παραχώρησης του  έργου: ¨ Μελέτη Κατασκευή – Χρηματοδότηση  – Λειτουργία – Σήμανση και  Εκμετάλλευση της Ιόνιας Οδού από Αντίρριο έως Ιωάννινα και του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) ως Μαλιακός και του Συνδετήριου Κλάδου του ΠΑΘΕ Σχηματάρι – Χαλκίδα¨, είναι σε ισχύ και η σύμβαση καθορίζει θέματα διοδίων τελών από τους χρήστες.


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο  παραχωρησιούχος, έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει και λειτουργήσει είτε ανοικτό σύστημα διοδίων με μετωπικούς ή μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων, είτε κλειστό σύστημα διοδίων με πλήρη έλεγχο όλων των εισόδων και εξόδων του έργου παραχώρησης. Παράλληλα αναφέρει ότι το αντίτιμο θα είναι ανάλογο της χιλιομετρικής απόστασης Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Με μια απαράδεκτη δήλωση, το Υπουργείο καταργεί την έννοια ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι ένας αυτοκινητόδρομος, προτρέποντας τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο.

Στην απάντησή του τέλος το Υπουργείο αναφέρεται στα οδικά έργα της Εύβοιας και συγκεκριμένα στις παρακάμψεις Χαλκίδας και Αλιβερίου, χωρίς δυστυχώς να σημειώνεται κάποια νέα εξέλιξη ως προς την πραγμάτωσή τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...