Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατ’ εντολήν της Τρόικας-ΕΕ-Κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) προχωρά στην πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Καθένας μας βλέπει γύρω του την εξαθλίωση να αγγίζει ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του κόσμου, όλοι έχουν στον κύκλο τους αρκετούς άνεργους, αλλά και εργαζόμενους που μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα. Το σύστημα υγείας ισοπεδώνεται ενώ ταυτόχρονα η πρόσβαση σε αυτό μετατρέπεται σε άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους συνανθρώπους μας. Η κατάσταση αυτή, άνετα συνοψίζεται στο ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παρουσιάζει τέτοια χαρακτηριστικά που μόνο σε περιόδους πολέμου παρατηρούνται. Αυτό συμβαίνει τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δημοκρατικών ελευθεριών οι οποίες ολοένα και συρρικνώνονται.


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δρα  σαν την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου χτυπώντας κάθε αγωνιστή που επιδιώκει να αντισταθεί στη σύγχρονη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν: Χτυπά αλύπητα τους εργάτες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία (Τσιμέντα Χαλκίδας, Νεοσέτ, Σέλμαν, Ιντερκεμ, Τσαούσογλου) , χτυπά τους μαθητές και τους καθηγητές που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην παιδεία (βλέπε συλλήψεις και καταδίκες μαθητών στη Λαμία και την Ηγουμενίτσα και επιστράτευση καθηγητών), χτυπά όποιον αντιστέκεται στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια μεγάλων επιχειρήσεων (Σκουριές, Κερατέα), καταλαμβάνει με τη βία και διακόπτει τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Στη συγκυρία όμως αυτή, που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πλήττεται άμεσα από την ίδια πολιτική, παρατηρείται μεγάλη δυσκολία να συσπειρωθούν ευρύτερα τμήματα του κόσμου σε έναν κοινό αγώνα ώστε να απαλλαγούμε επιτέλους από τη μάστιγα των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Τα ερωτήματα γυρνούν στα στόματα του κόσμου: πώς θα απαλλαγούμε από αυτή τη νέα κατοχή την οποία βιώνουμε; Πώς θα ενωθούμε για να μπορέσει ο αγώνας μας να έχει αποτέλεσμα; Γιατί η αριστερά δεν βάζει στην άκρη τις όποιες διαφωνίες και να κοιτάξει να ενωθεί απέναντι στον κοινό εχθρό; Αυτομάτως όμως, σαν συνέπεια του ερωτήματος αυτού, προκύπτει το αμέσως επόμενο: Σε ποια βάση θα γίνει η ενωτική συμπόρευση της αριστεράς (με ποιο περιεχόμενο δηλαδή), σε ποιο επίπεδο (κινηματικό, κεντρικό πολιτικό, εκλογικό) και τέλος με ποιες διαδικασίες (συμφωνία μεταξύ ηγετικών στελεχών ή μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες).

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουμε τοποθετηθεί δημόσια όσον αφορά τα παραπάνω ζητήματα και έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για συμπόρευση της αριστεράς. Την πρόταση αυτή την εκθέτουμε σε δημόσια κριτική, εντός και εκτός πλαισίων των οργανωμένων δυνάμεων της αριστεράς. Με αυτό το σκεπτικό σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε με τίτλο:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 19:30

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΧΑΛΚΙΔΑ)

ΜΕ  ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ:

ΣΤΑΜΑΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Γραμματέας ΔΣ ΟΛΜΕ)

ΑΝΤΩΝΗ  ΔΡΑΓΑΝΙΓΟ (Μέλος ΚΣΕ Ανταρσύα)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...