Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε αρπάξει 167 φορές καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Οι εννέα Πακιστανοί δρούσαν στα Μεσόγεια, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και Ευβοία

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον μια εννεαμελής σπείρα που είχαν «χτυπήσει» τουλάχιστον 167 φορές το δίκτυο της ΔΕΗ αρπάζοντας μετασχηματιστές και καλώδια.

Οι εννέα Πακιστανοί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, δρούσαν στα Μεσόγεια, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια.

Η συνολική ζημιά που προξένησαν στην επιχείρηση ηλεκτρισμού εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ.

Οι εννέα, η δράση των οποίων ξεκίνησε το 2012, χτυπούσαν πάντα νύχτα. Η μεθοδολογία που ακολουθούσαν ήταν να ξεβιδώνουν τις βίδες από τις βάσεις που στηρίζονταν οι μετασχηματιστές, να τους ρίχνουν χρησιμοποιώντας ιμάντες και στη συνέχεια να αφαιρούν το χαλκό από το εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της σπείρας, μετά τις κλοπές μετέβαιναν στη περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου και πωλούσαν, κυρίως σε Ρομά, τις ποσότητες χαλκού που είχαν αφαιρέσει, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Όπως προέκυψε δύο από τους συλληφθέντες ήταν κρατούμενοι για πλαστογραφία, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και άσκηση σωματικής βίας - κατά περίπτωση - και τους είχε επιβληθεί το περιοριστικό μέτρο της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, κατά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους που διαφεύγουν τη σύλληψη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...