Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ξερόπολης στο Λευκαντί με μουσικές Θεοδωράκη και Χατζηδάκη.



Κάτω από τους ήχους του μουσικού εργαστηρίου του πρώην Δήμου  Ληλαντίων, έγινε η ξενάγηση χθες το απόγευμα στον αρχαιολογικό χώρο της Ξερόπολης στο Λευκαντί.



Αρκετοί ήταν εκείνοι που ξεναγήθηκαν  και περισσότεροι ήταν εκείνοι που  συγκεντρώθηκαν στον χώρο, για να ακούσουν τις ομιλίες για τις νέες ανασκαφές.


Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου Χαλκιδέων κυρίου Θανάση Ζεμπίλη και της αρχαιολόγου, δρ. Πόπη Καλαμαρά, ακολούθησαν οι ομιλίες : α) της δρ. Ειρήνης Λαιμού, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Οξφόρδης και επικεφαλής της ανασκαφής,  που συγχρόνως παρουσίασε και τα ευρήματα, μέσω προβολής προντζέκτορα, β) του αρχαιολόγου της ΙΑ’ ΕΠΚΑ Δημήτρη Χριστοδούλου που μίλησε για τον «ΛΗΛΑΝΤΙΟ ΠΟΛΕΜΟ», γ) του αρχαιολόγου της 23ης ΕΒΑ δρ. Νικόλαο Κοντογιάννη που μίλησε για τα «ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΙΑ της περιοχής Ληλαντίων δ) και τέλος από τον πεζογράφο Χρήστο Χωμενίδη ακούστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του, «ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ» για το αρχαίο Λευκαντί.


Το μουσικό εργαστήρι του  πρώην Δήμου Ληλαντίων, με την Βάνα Παπαϊωάννου στο πιάνο, τον Θωμά Παναγόπουλο στο μπουζούκι και τους άλλους μουσικούς, έκλεισε την εκδήλωση με μουσικές Θεοδωράκη και Χατζηδάκη.    


ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...