Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

O "Γαληνός" δίνει στους εργαζόμενους λεφτά που ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει από τον ΟΑΕΔ!

O "Γαληνός Λαουτάρης" δίνει στους εργαζόμενους λεφτά που ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει από τον ΟΑΕΔ!

Την  μεθόδευση αυτή ακολουθεί η εταιρεία προκειμένου να εξοφλήσει χρέη της προς τους εργαζομένους. Τους εκχωρεί χρήματα, τα οποία χρωστάει στην ίδια ο ΟΑΕΔ, αλλά αδυνατεί να τα εισπράξει εξαιτίας οφειλών της στο ΙΚΑ.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος στο κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας αναφέρει τα εξής:

" Η επιχείρηση Σούπερ- Μάρκετ «Γαληνός Λαουτάρης»απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους, για τους οποίους δεν καταβάλλειασφαλιστικές εισφορές ενώ οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να προμηθεύονται είδη απότην επιχείρηση, σημαντικού ποσού μηνιαίως, ώστε να συμψηφίζονται με ταοφειλόμενα.

Τώρα επίσης η επιχείρηση πιέζει ασφυκτικά τους εργαζόμενουςνα υπογράψουν και να αποδεχθούν έγγραφη συμφωνία με την «Εύβοια ΜάρκετΠρομηθευτική Α.Ε», του ομίλου Γαληνός Λαουτάρης,  το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η εταιρεία μας αποφάσισε να εκχωρήσει προςόλους τους εργαζόμενους το συνολικό ποσό των 90.000 ευρώ που μας οφείλει οΟΑΕΔ, προκειμένου να ικανοποιηθούν προς αυτούς οφειλόμενοι μισθοί (μέρος αυτών)του τρέχοντος έτους».

Αντί η επιχείρηση να καταβάλλει τους μισθούς πουτους οφείλει, τους μεταβιβάζει ανείσπρακτα έσοδα. Πρόκειται για χρήματα που δεμπόρεσε να εισπράξει η επιχείρηση , αφού όπως είναι ήδη γνωστό τα χρέη τηςεπιχείρησης προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ.

Η εταιρεία έχει κάνειαίτηση για ρύθμιση των χρεών της αλλά η συμφωνία ρύθμισης δεν έχει επικυρωθείακόμα και η διοίκηση του ΙΚΑ «πάγωσε» τις συναλλαγές με την επιχείρηση."

Ο κ. Αποστόλου ζητάει από τον Υπουργό να ληφθούν μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να σταματήσουν οι παρανομίες και παρατυπίες από την επιχείρηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...