Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

"Πράσινο φως" από ΣτΕ για τον κινητό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Αμάρυνθο

«Το πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη συνέχιση των έργων κατασκευής κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη θέση Άγιος Δημήτριος Αμαρύνθου Ερέτριας του νομού Ευβοίας. 

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση 78 κατοίκων και οικοπεδούχων της Αμαρύνθου, που ζητούσαν να ανασταλεί: 1) Η από 6.12.2011 πράξη του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, με την οποία αποφασίστηκε η κατασκευή του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και εγκαταστάσεων συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου Ερέτριας στην επίμαχη περιοχή και 2) η από 9.2.2012 απόφαση, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του εν λόγω έργου.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ στην υπ΄ αριθμ. 294/2013 απόφασή της (προεδρεύων ο σύμβουλος Επικρατείας Χρ. Ράμμος και εισηγητής ο Πάρεδρος Δ. Βασιλειάδης) απέρριψαν, ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων, κρίνοντας ότι δεν δικαιολογείται η χορήγηση της αιτούμενης αναστολής. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι δεν πιθανολογείται πως από το επίμαχο έργο θα επέλθει στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της Αμαρύνθου και στους 78 κατοίκους ανεπανόρθωτη, ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, σε περίπτωση που κερδίσουν στην κύρια προσφυγή, την οποία έχουν παράλληλα καταθέσει.

Και αυτό, γιατί ο εν λόγω σταθμός μεταφοράς απορριμμάτων «προβλέπεται ως κινητός, η δε λειτουργία του φαίνεται να περιορίζεται μόνο στη συμπίεση και μείωση του όγκου των απορριμμάτων». Σημειώνεται ότι η ημερήσια μεταφορά απορριμμάτων προς τον σταθμό υπολογίζεται σε 33,45 τόνους.


Πηγή:www.capital.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...