Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Αναγνωστάκης: «Εκτός από κουρασμένους και ξεκούραστους, υπάρχουν και οι ακούραστοι»

«Εκτός από κουρασμένους και ξεκούραστους, υπάρχουν και οι ακούραστοι»

Την παραπάνω ρήση δανείστηκε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, για να απαντήσει  εμμέσως στον Υπουργό Οικονομικών  κ. Γ. Στουρνάρα, αλλά και για να δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς θα υπηρετούν αταλάντευτα και με συνέπεια την εντολή που τους ανέθεσε ο Ελληνικός λαός, ελέγχοντας συνεχώς και διεξοδικά τόσο την εκτελεστική εξουσία όσο και τις όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η απάντηση αυτή δόθηκε στο πλαίσιο  της συζήτησης του νομοσχεδίου  του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής : Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης – Περιβαλλοντικό ισοζύγιο και λοιπές διατάξεις, για το οποίο ο βουλευτής της Εύβοιας δήλωσε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα το ψηφίσει επί της αρχής, με επιφυλάξεις σε επιμέρους άρθρα.

Επί του νομοσχεδίου ο βουλευτής δήλωσε, πως η Δημοκρατική Αριστερά θα ψηφίσει ¨παρών¨ στην τροπολογία, που προτείνει την κατάργηση οργανισμών, μέσω προεδρικών διαταγμάτων αφού με την τροπολογία επιχειρείται ο συσχετισμός της κινητικότητας με τις απολύσεις.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, σχολίασε πως το παρόν νομοσχέδιο, αποτυγχάνει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του πολιτικού συστήματος και των πολιτών. Αιτιολόγησε τη θέση του, αναφέροντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο περιείχε πλήθος χωροταξικών διατάξεων που είναι αντίθετες με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, αναφέρθηκε στα άρθρα 7,8,15 & 16, για  τα οποία η επιστημονική επιτροπή της βουλής, εκτιμά ότι δημιουργούν αμφιβολίες περί της συνταγματικότητας τους, και προέτρεψε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση, ώστε να μην καταπέσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις σε περίπτωση προσφυγής πολιτών στο ΣτΕ.

Θετικό χαρακτήρισε το άρθρο 20 του  νομοσχεδίου που περιέχει κοινωνικά  κριτήρια για την επιβολή προστίμων  καθώς και συγκεκριμένες προβλέψεις για την αντιμετώπιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...