Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ερέτρια: Καταγγελία καθαρίστριας ξενοδοχείου για ξυλοδαρμό από προϊστάμενό της

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της Ερέτριας την Κυριακή 25 Αυγούστου και όπως καταγγέλλει η εργαζόμενη,  μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου, δέχτηκε σωματική επίθεση επειδή ζήτησε βοήθεια από συνάδελφους της.

Σύμφωνα με την καταγγελία όταν η νεαρή γυναίκα πήγε στο ξενοδοχείο για να εργαστεί στην υπηρεσία της καθαριότητας, την πλησίασε ο μετρ του ξενοδοχείου, ο οποίος είναι και προϊστάμενος και άρχισε να της κάνει αυστηρές παρατηρήσεις. Τα πράγματα ξέφυγαν όταν του ζήτησε βοήθεια στο πόστο της και τότε όπως καταγγέλλει η εργαζόμενη,δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση.

Από τις φωνές ξεσηκώθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο συμβάν και ακολούθησε νέο επεισόδιο με τον μετρ.

Η εργαζόμενη με την οποία ξεκίνησε η αντιπαράθεση πριν λίγες ημέρες είχε επιστρέψει από αναρρωτική άδεια που είχε πάρει μετά από εργατικό ατύχημα που είχε στις 13/7/2013 λόγω της εντατικοποίησης που επικρατεί στο τμήμα αλλά και σε όλο το ξενοδοχείο.

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το περιστατικό καταγγέλλοντας «την προκλητική φραστική και σωματική επίθεση που έκανε ο μετρ (προϊστάμενος) στο ξενοδοχείο σε βάρος εργαζόμενης γυναίκας αλλά και άλλων συναδέλφων». 

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, ωράρια που ξεπερνούν τις 12 – 13 ώρες, ενώ εργασίες του εστιατορίου εκτελούν και εργαζόμενοι του εργολάβου καθαριότητας. Η συγκεκριμένη στάση του μετρ (προϊστάμενου) είναι αυτό ακριβώς που απαιτεί η εργοδοσία».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Κανένας εργαζόμενος από  όποια θέση και εάν βρίσκεται  να μην θρέφει καμία αυταπάτη ότι  τα συμφέροντά του μπορούν να παραλληλιστούν με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μοναδικός  τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής της εργατικής  τάξης και του λαού είναι ο  ενωτικός αγώνας ενάντια στα αφεντικά και τους μηχανισμούς τους".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...