Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινά η μελέτη για δίκτυα ύδρευσης απο το Φράγμα Σέττα - Μανίκια

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, η σύμβαση για τη μελέτη του έργου δικτύων ύδρευσης σε 79 οικισμούς της Κεντρικής Εύβοιας, από το φράγμα Σέττα-Μανίκια.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για τις συμπληρωματικές μελέτες κατασκευής δικτύων ύδρευσης Σέττα Μανίκια, που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Περιφέρειας με 1.200.000 €.

Αντικείμενο της μελέτης είναι τα εξωτερικά υδραγωγεία, συνολικού μήκους 187 χιλιομέτρων, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης της Κεντρικής Εύβοιας, από το Αιγαίο έως τον Ευβοϊκό, και συγκεκριμένα της Κύμης, του Οξύλιθου, της Αμαρύνθου και του Αλιβερίου, καθώς και των παρεμβαλλόμενων πόλεων και οικισμών.

Βασική πηγή υδροληψίας αποτελεί ο ταμιευτήρας του φράγματος Σέτα-Μανίκια, από όπου το νερό, μετά την έξοδό του, προβλέπεται να οδηγείται για διύλιση και στη συνέχεια στη δεξαμενή καθαρού νερού και στα εξωτερικά υδραγωγεία. Τα εξωτερικά υδραγωγεία, μέσα από πέντε κύριους και πολλούς δευτερεύοντες κλάδους δικτύων, καταλήγουν σε 79 δεξαμενές στους υπό υδροδότηση οικισμούς.

«Μια μεγάλη, σημαντική, αναγκαία και ζωτικής σημασίας παρέμβαση για την Εύβοια», χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς το έργο της υδροδότησης της Κεντρικής Εύβοιας από το φράγμα Σέττα-Μανίκια, επισημαίνοντας :

«Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, προχωρούμε στην ολοκλήρωση των μελετών για ένα τεράστιο έργο που εξασφαλίζει πόσιμο νερό σε 79 οικισμούς. Πρέπει να πούμε ότι μέχρι να καταλήξει το νερό από το φράγμα στους οικισμούς, χρειάζεται να κατασκευαστούν ορισμένα βασικά έργα, όπως το διυλιστήριο, η κεντρική δεξαμενή συγκέντρωσης νερού και τα εξωτερικά δίκτυα. Με αυτή τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ολοκληρώνουμε σχεδόν όλες τις μελέτες που απαιτούνται για το σύνολο του έργου. Είμαστε δε σε συνεχή συνεργασία με το ΥΠΥΜΕΔΙ , για να χρηματοδοτηθούν και να κατασκευαστούν αυτά τα έργα.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνουμε προτεραιότητα στην ωρίμανση μεγάλων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιδιώκουμε να λύσουμε ένα βασικό πρόβλημα μιας τεράστιας περιοχής στην Εύβοια. Μιλάμε για 79 πόλεις και οικισμούς, από το Αιγαίο μέχρι τον Ευβοϊκό, για τις οποίες δρομολογούμε την παροχή πόσιμου και καθαρού νερού. Πιστεύουμε πως η ετοιμότητά μας, ειδικά εν όψει της έναρξης της Ε’ προγραμματικής περιόδου θα είναι βασικό μας εφόδιο για υλοποιήσουμε έργα χρήσιμα και αναγκαία για τον τόπο μας και την κοινωνία»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...