Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σε τρία διεθνή Φεστιβάλ χορού ο Σύλλογος «T΄ Aλωνάκι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «T΄ Aλωνάκι», σε τρία διεθνή Φεστιβάλ χορού και μουσικής στην περιοχή της Βretagne, στη Βορειοδυτική Γαλλία. Ο Ελληνικός Σύλλογος ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών, το διάστημα 3-15 Ιουλίου, συμμετείχε σε φεστιβάλ, στο Saint-Malo με συμμετοχή 24 πολιτιστικών ομάδων από όλο τον κόσμο, στο Pontivy, και στο Rosporden

Στα τρία παραπάνω φεστιβάλ, ο σύλλογός μας παρουσίασε χορούς και τραγούδια από την Εύβοια, τον Πόντο, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, τη Στ. Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.


Oι ελληνικοί χοροί και τα τραγούδια ενθουσίασαν όλες τις συμμετέχουσες χώρες και τους διοργανωτές και «Τ΄ Αλωνάκι» ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, απέσπασε σχόλια και κριτικές, που έκαναν περήφανα όλα τα μέλη της ελληνικής πολιτιστικής ομάδας.

Για άλλη μια φορά ο ελληνικός χορός και η ελληνική παραδοσιακή μουσική, ως συνιστώσες του λαϊκού μας πολιτισμού, αποτέλεσαν  έναν αυθεντικό και άξιο  πρεσβευτή της πατρίδας μας.


Τους ελληνικούς χορούς, συνόδεψε κομπανία δημοτικής μουσικής, αποτελούμενη από τους μουσικούς, μέλη του συλλόγου:

Αγιουτάντη Παντελή στο βιολί, Σακαρίδη  Νίκο στον κεμεντζέ και στο τραγούδι, Μαρμαρινό Χρήστο στο κλαρίνο, Κιούση Άκη στο λαούτο, Μπαρώνο Μιχάλη στα κρουστά και Χαλίλη Αποστολίνα στο τραγούδι.


Κατά την παραμονή των μελών του συλλόγου στα παραπάνω φεστιβάλ, τα 33 μέλη του επισκέφτηκαν αξιοθέατα της Βretagne, αλλά και του Παρισιού.


Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                             Η γραμματέας
Λιανοστάθης Δημήτρης                                          Σκολίδη  Φωτεινή
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...