Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει "προκλητική ενέργεια της πολυεθνικής Lafarge"

Η Γραμματεία Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της πολυεθνικής Lafarge να ανακοινώσει κίνητρα για ‘’οικειοθελή αποχώρηση’’ στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ της Χαλκίδας (25% πλέον της νόμιμης αποζημίωσης).

Η ενέργεια αυτή έρχεται σα συνέχεια της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου από τις 26/3/13 και των 42 μέχρι τώρα απολύσεων που έχει προχωρήσει από τότε η πολυεθνική (5% κάθε μήνα), αξιοποιώντας τους νόμους που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ.

Ο στόχος σε αυτή τη φάση είναι σαφής: Θέλει να ‘’ξεμπερδέψει’’ μια ώρα αρχύτερα, να κάμψει το ηθικό όσων αγωνίζονται, να διασπάσει των αγώνα, να σπείρει απογοήτευση και φόβο.

Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τις εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ:

Ότι το κλείσιμο του εργοστασίου  δεν εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικής και αόριστης ‘’αποβιομηχάνισης’’ της περιοχής, ούτε φταίνε κάποιοι ‘’κακοί’’ επιχειρηματίες, ούτε γενικά τα ‘’μνημόνια’’, όπως διατείνεται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και ‘’νέος’’) και οι πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν.

Η εξέλιξη αυτή είναι επιχειρηματική κίνηση της Lafarge, αφορά ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ που σκοπό έχει τη μεγιστοποίηση των υπερκερδών της σε περίοδο κρίσης. Το ‘’ομολογεί’’ άλλωστε και η ίδια όταν υπολογίζει ότι από το 2014 θα έχει ΕΤΗΣΙΑ κέρδη 18εκ€.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου η πολυεθνική δε διστάζει να ξοδέψει τώρα μερικά χρήματα παραπάνω, γιατί ξέρει και υπολογίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα φτάσει γρηγορότερα στο στόχο της που είναι η τεράστια κερδοφορία!

Αυτός είναι ο καπιταλισμός: Δε διστάζει μπροστά στα κέρδη να προχωρήσει και στο μεγαλύτερο έγκλημα, όπως είναι η σαρωτική ανεργία για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.

Καλούμε τους συνάδελφους Τσιμεντάδες  να αντισταθούν σε αυτή την προκλητική ενέργεια της Lafarge που αποτελεί μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ  ΝΑ ΜΗ ΛΥΓΙΣΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ‘’ΚΙΝΗΤΡΑ’’
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ‘’ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ’’  ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...