Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

"Θόλωσε" ο Master Chef Λευτέρης Λαζάρου με τα 60 πιάτα της Ευβοϊκής κουζίνας

"Θόλωσε" ο Master Chef Λευτέρης Λαζάρου με τα 60 πιάτα της Ευβοϊκής κουζίνας και τα αποτελέσματα θα βγούν σε δύο μέρες αφού η .. δοκιμασία ήταν δύσκολη!

Ο διαγωνισμός του Επιμελητηρίου Ευβοίας , σε συνεργασία με το ΙΕΚ Praxis και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, για την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας έγινε την τετάρτη στη Χαλκίδα.

Από νωρίς συγκεντρώθηκαν οι διαγωνιζόμενοι που είχαν προκριθεί στους ημιτελικούς του διαγωνισμού από διάφορα μέρη της Εύβοιας, καθώς τα πιάτα τους που θα δοκιμάζονταν από τον Μάστερ Σεφ Λευτέρη Λαζάρου και από σεφ του ΙΕΚ PRAXIS, στο  Lucy. Η ανάδειξη του καλύτερου πιάτου θα γίνει σε 1-2 μέρες μια και η επιλογή του αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση


Στην εκδήλωση πήραν μέρος και συνεταιρισμοί από όλη την Εύβοια, προωθώντας προϊόντα, δικής τους παραγωγής, ενώ την επιτροπή καλωσορίσματος και διοργάνωσης του διαγωνισμού αποτελούσαν η κ. Μαρία Χαΐνα, διευθύντρια του ΙΕΚ Praxis στη Χαλκίδα, η κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Ευβοίας, ο κ. Παναγιώτης Σίμωσης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, ο κ. Λευτέρης Λαζάρου, ο κ. Γιώργος Πίττας υπεύθυνος Προγράμματος Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο κ. Χαρίλαος Μήτρος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας.

 Ο κ. Λευτέρης Λαζάρου αναφέρθηκε στην εκδήλωση και είπε: «Δεν ήρθα σήμερα σαν κριτής αλλά σαν άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει. Ήρθε η στιγμή να σοβαρευτούμε όλοι. Να αγαπήσουμε τον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν να γίνει η εκδήλωση και το ΙΕΚ PRAXIS και θέλω να πιστεύω ότι και εγώ μπορώ να βοηθήσω στην καθιέρωση και στην ανάδειξη των τοπικών πιάτων και των ντόπιων παραγωγών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας». Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Κανείς δεν είναι ηττημένος σήμερα. Είστε όλοι νικητές. Η Εύβοια είναι νικητής σήμερα».

 Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί της Εύβοιας από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Κανήθου.

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...