Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - Κεδίκογλου για δημοσίευμα του "Der Spiegel"

Με αφορμή δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο κατέτασσε τον Αλέξη Τσίπρα στη λίστα με τους δέκα «πιο επικίνδυνους πολιτικούς στην Ευρώπη», διασταύρωσαν τα πυρά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, αναφορικά με το δημοσίευμα τίνισε ότι, «θα έπρεπε να προβληματιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ». «Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι το «ντουέτο», γιατί πρώτος στη λίστα του Spiegel είναι –αν δεν κάνω λάθος- ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, ο οποίος θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ «για τιμωρία» και δεύτερος είναι ο κύριος Τσίπρας ο οποίος έλεγε ότι «δεν είναι φετίχ το ευρώ». Νομίζω ότι ο κοινός παρανομαστής στη λίστα του Spiegel είναι αντιευρωπαϊστές ηγέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο λαός μας έχει πλέον καταλάβει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος και ποιά η σωτηρία», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνιστώντας μάλιστα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να σκέφτεται λογικά πριν τοποθετηθεί».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί τίτλο τιμής να τον φοβούνται αυτοί που καταδικάζουν τη χώρα στη φτώχια και στην εξαθλίωση», σημείωσε το κόμμα σε ανακοίνωσή του. «Οι δανειστές μας και ο ελληνικός λαός, έχουν άραγε τα ίδια ακριβώς συμφέροντα και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους; Η χρεοκοπία και η εξαθλίωση του λαού μας, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου είναι για τους δανειστές μας κέρδος. Όποιος απειλεί την ηγεμονία και την κερδοσκοπία τους είναι επικίνδυνος. Όποιος την ευνοεί είναι ευχάριστος και σπουδαίος ηγέτης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την τριανδρία της καταστροφής που μας κυβερνά: Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...