Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πάνος Κολιοπάνος - ΔΗΜΑΡ : Για να κρατήσουμε τη χώρα μας και το νησί μας όρθια

Αγαπητοί φίλοι,

Η χώρα διανύει την κρισιμότερη περίοδο μετά τη μεταπολίτευση. Δεν πρέπει να ζήσει σε καθεστώς χρεοκρατίας, ούτε όμως να υποπέσει σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Η πολιτική ζωή του τόπου τείνει να εγκλωβιστεί σε ένα δίπολο: Αφενός την πολιτική της  απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου και του «ναι σε όλα» έναντι της τρόικα, με  προσχηματικές επικοινωνιακού χαρακτήρα «διαπραγματεύσεις».

Αφετέρου την πρόταση της μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης χρηματο-δότησης και του  «όχι σε όλα», που αντικειμενικά «κλείνει το μάτι» στην προοπτική της δραχμής. Ο εγκλωβισμός σε αυτό το δίπολο είναι αδιέξοδος. Η πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η τρίτη λύση, που υπερβαίνει τα αδιέξοδα των δύο προαναφερόμενων.

Ο βασικός στόχος που διαπνέει την πρόταση πολιτικής διεξόδου που καταθέτει η Δημοκρατική Αριστερά είναι η ανάταξη της χώρας και η δημοσιονομική της προσαρμογή με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, το πιό κοντινό στην Αθήνα και στις διεθνείς πύλες εισόδου της χώρας.

Πανέμορφο με εκπληκτικές παραλίες, εντυπωσιακά βουνά,καταπράσινο με πλούσια βιοποικιλότητα. Με ιστορικές και γραφικές πόλεις (Χαλκίδα, Κάρυστος, Κύμη, Λίμνη, Ιστιαία), με ιαματικές πηγές από τις καλύτερες παγκοσμίως (Αιδηψός), με παραδοσιακές βιομηχανικές περιοχές (Χαλκίδα, Αλιβέρι, Μαντούδι, Βαθύ Αυλίδας) και με δεκάδες πανέμορφα αλλά και ιστορικά χωριά, με βιομηχανική και αγροτική υποδομή. 

Και όμως... Αν και έχει όλες αυτές τις τεράστιες δυνατότητες είναι το κορυφαίο παράδειγμα εγκατάλειψης από την κεντρική κυβέρνηση. Οι δυνατότητες της Εύβοιας είναι ανεξάντλητες στον τουρισμό, την αλιεία, τη βιομηχανία και το εμπόριο.

Η Εύβοια είναι ελκυστική όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους επενδυτές.

Όμως, αν δεν επαναδιαπραγματευθούν τα ληστρικά μνημόνια που καταστρέφουν την οικονομία και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και το νησί δεν στηριχθεί από την πολιτεία με κεφάλαια (δημόσιες δαπάνες, ΕΣΠΑ) και αναπτυξιακά κίνητρα, τότε από το κακό θα βαδίζουμε με σιγουριά προς το χειρότερο.

Για την Ελλάδα και την Εύβοια σας καλώ να ψηφίσετε τους υποψήφιους της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Εύβοια για να κρατήσουμε τη χώρα μας και το νησί μας όρθια.


Με εκτίμηση

Πάνος Κολιοπάνος
Δημοσιογράφος
Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας με τη Δημοκρατική Αριστερά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...