Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Γιάννης Καρούζος, κουμπάρος του Βαγγέλη Μείμαράκη

Στις φυλακές Χαλκίδας μεταφέρθηκε ο Γιάννης Καρούζος, κουμπάρος του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μείμαράκη, που συνελήφθη χθες.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο  επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, αγνώριστος, σκιά του εαυτού του, κρατώντας μπαστούνι με άσπρα γένια και καταπονημένο πρόσωπο, έπαιξε με το συναίσθημα.

"Να προσεχει η Ρεβέκκα τον εαυτό της και... τα παιδιά" . Στο ίδιο κλιμα και η απάντηση στην ερώτηση , "αν εχει κάποιο παράπονο": "Δεν υπάρχει παράπονο , μόνο αγάπη". Από την εισαγγελία, μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ, απ' όπου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Χαλκίδας.

 Ο επιχειρηματίας που κατηγορείται από πρώην συνεργάτες του και για απάτες με ακίνητα συνελήφθη στη Γλυφάδα στο ξενοδοχείο "ΟΑΣΙΣ". Υπενθυμίζεται πως οι αρχές αναζητούσαν επί μήνες τον Γιάννη Καρούζο σε βάρος του οποίου εκκρεμούν έξι καταδικαστικές αποφάσεις αλλά και κάθειρξη 8 ετών για απάτη με ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ κατά συρροή, ψευδή φορολογικά στοιχεία, μη απόδοση εργοδοτικών εισφορών κα.

Ωστόσο ο επιχειρηματίας εμπλέκεται στο σκάνδαλο «Καρούζος Gate», υπόθεση που άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι η πτώχευση του Ομίλου Καρούζου ήταν «μαϊμού» και ότι οι εταιρείες του Ομίλου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Λιβανός σε κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είχε εμπλέξει στο σκάνδαλο τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βήμα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Καρούζος φέρεται να είχε επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς Λιβανού με κατάθεσή του σε συμβολαιογράφο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, είχε αποκαλέσει μυθομανή τον μέχρι πρότινος φυγόδικο επιχειρηματία και είχε πει πως δεν γνώριζε τους κυρίους Λιάπη και Βουλγαράκη, παρά μόνο τον κ. Μεϊμαράκη με τη σύζυγο του οποίου ήταν συμμαθήτριες.

Η σύλληψη του δεν έχει καμία σχέση με τις καταγγελίες που ενέπλεκαν πολιτικά πρόσωπα αλλά αφορούν σε μη απόδοση ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...