Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΓΚΑΛΟΠ: Με 0,7% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Σε μία ακόμα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ, ενώ παράλληλα καταγράφεται και η δημοκοπική κατάρρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τις αποχωρήσεις στελεχών και τις επιθέσεις τους κατά του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με έρευνα της Rass για τον «Τύπο της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 25,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 24,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, και το ΚΚΕ με 4,8%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται κάτω από το 3%. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνουν το 2,8%, ενώ οι πολίτες αποδίδουν την κατάρρευση του κόμματος του κ. Καμμένου στο γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις (37%), σε κέντρα που είχαν συμφέρον να διαλυθεί (28,7%), αλλά και στα λάθη του αρχηγού του (23,2%). Σχετικά με τη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου, το 83,6% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως δεν θα μακροημερεύσει.

Σε αντίθεση με την κατάρρευση του Πάνου Καμμένου, ο Γιάννης Στουρνάρας βλέπει θετικό πρόσημο δίπλα στο όνομά του. Ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει  47,7% θετικές γνώμες και 47,1% αρνητικές.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, το 38,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι τα εισοδήματα φτάνουν μόνο για τα απαραίτητα, το 29,7% για τα αναγκαία, ένα σημαντικό ποσοστό (23,2%) δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, ενώ μόλις το 8,1% αποταμιεύει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...