Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τέλος στο χαράτσι των Επιμελητηρίων από το 2015 - Και όμως κάποιοι αντιδρούν...


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Και  ένα καλό από την Τρόϊκα. Μετά την έκδοση από την Κυβέρνηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου,   με την οποία «καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2015 η υποχρεωτική εγγραφή στα Επιμελητήρια», τελειώνει το καθεστώς της αναγκαστικής εγγραφής και του χαρατσιού που πλήρωναν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις για να έχουν επαγγελματίες "συνδικαλιστές" που να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.

Γιατί εκεί είχαμε φτάσει. Τα Επιμελητήρια να εισπράττουν χαράτσια για να κάνουν συνδικαλισμό της πλάκας και παράλληλα να βάζουν χαράτσια σε κάθε επιχειρηματία που είχε αναγκαστικά πάρε - δώσε μαζί τους.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων στην συνεδρίαση της Κ.Ε.Ε.Ε εξέφρασαν (φυσικά...) την αντίθεσή τους στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ουσιαστικά καταργούνται τα Επιμελητήρια, που ιδρύθηκαν από το 1914 και διέπονται από το Ν.2081/92, αφού "πλέον είναι αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας τους χωρίς θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους".

Κόβεται το χρήμα , λοιπόν για τα Επιμελητήρια και ΔΕΝ συνεχίζουν οι "συνδικαλιστές" άμα δεν υπάρχουν ευρώ...

"Τέτοιους είδους ενέργειες - τόνισε ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Λαλανίτης - οδηγούν στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αποδιοργάνωση των φορέων υπεράσπισης τους, όπως είναι τα Επιμελητήρια"  και πρότεινε να γίνει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου το όλο θέμα.

Τόσα χρόνια που αφανίζονται οι μικρομεσαίοι τι έκαναν τα Επιμελητήρια. ΤΙΠΟΤΑ! Και τώρα που κόβεται το χαράτσι που πληρώνουμε αναγκαστικά στα Επιμελητήρια μας λένε ότι ο "φορέας της υπεράσπισης των μικρομεσαίων αποδιοργανώνεται". Είναι για γέλια αυτά τα "επιχειρήματα" που ανακαλύπτουν οι καρεκλοκένταυροι των επιμελητηρίων για να μην χάσουν τους τίτλους, τα τραπεζώματα και τα ταξιδάκια τους στις Ευρώπες.

Καιρός ήταν να μπει ένα τέλος....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...