Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Πως το κράτος χάνει έσοδα

Την αγωνία του για τη μεγαλύτερη δυνατή είσπραξη εσόδων από φορολογικά δίκαια μέσα, κατέθεσε ο Βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα την απόδοση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Τόνισε τη δυσκολία και το ατελέσφορο της εν λόγω επιτροπής, να χειριστεί το πλήθος των υποθέσεων που έχουν συσσωρευτεί, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα από μια πηγή εσόδων, που βεβαιωμένα μπορεί να αποδώσει.

Ο βουλευτής πρότεινε στο Υπουργό Οικονομικών να συστήσει μεγαλύτερο αριθμό αντίστοιχων επιτροπών ανά περιφέρεια, ώστε να επέλθει αποσυμφόρηση και να υπάρξουν άμεσα έσοδα στη χειμαζόμενη οικονομία μας.

Ο απαντών υπουργός συμφώνησε για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο έργο της επιτροπής, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί άμεσα σε σύσταση περισσοτέρων επιτροπών και αναγνώρισε την ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των υποθέσεων που εξετάζει η συγκεκριμένη επιτροπή.

Δεσμεύτηκε δε ότι στο πλαίσιο βελτίωσης του Φορολογικού κώδικα, θα κατατεθούν άμεσα οι αλλαγές που θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Φορολογίας και την απλούστευση του, ενώ έκανε λόγο και για αλλαγές στο ποινολόγιο των φορολογικών παραβάσεων ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση βεβαιωμένων χρεών.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...