Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αναγνωστάκης: «Συνέχιση λειτουργίας ΙΚΑ Αλιβερίου»

Την συνέχιση λειτουργίας του ΙΚΑ Αλιβερίου, ζητά με ερώτησή του ο Βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ , Δημ. Αναγνωστάκης.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Κύριε Υπουργέ, η πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ για τη μεταφορά του ΙΚΑ Αλιβερίου και τη μετεγκατάσταση και συγχώνευση του με το ΙΚΑ Χαλκίδας, δημιουργεί πλείστα προβλήματα στους κάτοικους τόσο του Δήμου Αλιβερίου, όσο και περιοχών των Δήμων Καρύστου και Ερέτριας που εξυπηρετούνται από το εν λόγω κατάστημα.

Ενημερωτικά σημειώνουμε, ότι σύμφωνα με αναφορά οικείων σωματείων και συλλόγων, από το υποκατάστημα εξυπηρετούνται περίπου 6000 εργαζόμενοι και 2000 συνταξιούχοι, ενώ στην περιοχή δραστηριοποιούνται πλήθος βιομηχανιών, βιοτεχνιών, εμπορικών καταστημάτων, μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών καθώς και αρκετά λατομεία μαρμάρου.

Η μεταφορά του υποκαταστήματος στην Χαλκίδα, θα αποδυναμώσει την ικανότητα του ΙΚΑ να εποπτεύει ορθά την δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην περιοχή γεγονός που μπορεί να επιφέρει μειωμένα έσοδα λόγω εισφοροδιαφυγής. Ενώ παράλληλα θα εξαναγκάσει τον κάθε πολίτη της περιοχής να επωμιστεί ένα δυσβάσταχτο μεταφορικό κόστος για την εξυπηρέτηση του από το υποκατάστημα της Χαλκίδας . Το κόστος για τον πολίτη πολλαπλασιάζεται αν υπολογίσει κανείς και τις εργατοώρες που θα χαθούν για την μετάβαση στο υποκατάστημα της Χαλκίδας λαμβάνοντας υπ’ όψη το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής.

Κρίνοντας ότι πρωταρχικός στόχος θα όφειλε να είναι, αφενός, η περιφερειακή ανάπτυξη η οποία δεν διασφαλίζεται με την μεταφορά του Υποκαταστήματος στην Χαλκίδα και αφετέρου η μεγιστοποίηση απόδοσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

Α. Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε ώστε να μην υποβαθμιστεί ο ρόλος του ΙΚΑ στην ευρύτερη περιοχή δεδομένης και της έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ Χαλκίδας;

Β. Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε ώστε να συνεχίσουν οι πολίτες της περιοχής να απολαμβάνουν δημόσιες υπηρεσίες χωρίς κόστος;

Ο ερωτών Βουλευτής
Αναγνωστάκης Δημήτρης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...