Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κυκλοφόρησε το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κυκλοφόρησε  το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τις εκδόσεις του Επικοινωνιακού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ», το οποίο είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο Ιεράρχη, μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό ΓΡΗΓΟΡΙΟ (Πλειαθό), με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών από την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος (1923-2013).

Την επιμέλεια του Ημερολογίου είχε, κατόπιν της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ.

Οι σελίδες του Ημερολογίου θ’ αποτελέσουν για τους αναγνώστες ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπικότητα του Μακριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου, ο οποίος εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος επί ήμισυ περίπου του αιώνος (1922-1968).

Επιπλέον, δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. και fax 22210.79217).

Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου, θα διατεθούν για τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...