Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ

Με αισθήματα χαρμολύπης τελέσθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 το πρωί η Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Τσαλίκη, με αφορμή των συμπλήρωση εικοσιενός ετών από την μακαρία Κοίμησή του (+21 Νοεμβρίου 1991), στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στην Βόρειο Εύβοια.

Πλήθη πιστών, από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, συνέρευσαν στο Μοναστήρι του Γέροντος για να λάβουν την Χάρη του Αγίου, αλλά και να προσκυνήσουν τον Τάφο του Γέροντος Ιακώβου, ο οποίος αγάπησε πολύ το Θεό, αγωνιζόμενος το μαρτύριο της συνειδήσεως σε ολόκληρη την επίγεια ζωή του και αναπαύοντας πολλούς ανθρώπους ποικιλοτρόπως, πάλαι τε και επ’ εσχάτων.

Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος και με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων και Διακόνων.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στην Παραβολή του «Άφρωνος Πλουσίου», ενώ μίλησε με συγκινητικούς λόγους και για τον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο.

Η Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 FM).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...