Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ιστιαία: Τον έπιασαν με τα "μεταλλα" στα χέρια

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και έκθεση σε κίνδυνο.


Ειδικότερα, προχθές (26-11-2013) το μεσημέρι, υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσαν την αστυνομία ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, για την συντήρηση του δικτύου στην περιοχή, διαπίστωσαν την αφαίρεση ογδόντα τεσσάρων μεταλλικών (χαλύβδινων) βεργών στήριξης, από πέντε (5) πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης, με την ζημιά που προκλήθηκε στην επιχείρηση, να εκτιμάται περίπου στις (4.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 49χρονος, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα του μηνός Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, είχε αφαιρέσει σταδιακά και χωρίς να γίνει αντιληπτός, τις ανωτέρω μεταλλικές βέργες, οι οποίες έπειτα από διαδοχικές έρευνες που διενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν σε προαύλιο χώρο οικίας και σε υπαίθριο χώρο, έξω από στάβλο, ιδιοκτησίας του 49χρονου, όπου και κατασχέθηκαν.

Οι μεταλλικές βέργες αποδόθηκαν στους υπαλλήλους της ανωτέρω επιχείρησης, ενώ σημειώνεται ότι από την αφαίρεση τους, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πτώσης των πυλώνων, που θα είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και την έκθεση σε κίνδυνο, διερχομένων οχημάτων και πεζών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...