Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μαρκόπουλος: «ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Την ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα αίτια υπαγωγής της χώρα μας στο μνημόνιο, υποστήριξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης.
Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι ο λόγος που η τρικομματική κυβέρνηση δεν προχωρά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αν και η ίδια διαθέτει την πλειοψηφία της Βουλής και επομένως και της εξεταστικής επιτροπής, είναι διότι δεν επιθυμεί να ακουστούν όσα οδήγησαν τη χώρα μας στο να υπαχθεί στο μνημόνιο.

«Δεν θέλετε να ακουστούν αυτά που είπε ο κ. Ρουμελιώτης και τα οποία περιέχονται στη δικογραφία, διότι έπρεπε σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η πλειοψηφία να φέρει αμελλητί, πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Δεν θέλετε να ακουστεί ότι ο κ. Παπανδρέου δεν επεδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους όπως του υποδείκνυε τότε ο κ. Στρος Καν.
Δεν θέλετε να ακουστεί ότι ήταν απαράδεκτα υψηλό το επιτόκιο δανεισμού από την ευρωζώνη, διότι αυτό σημαίνει κερδοσκοπία εις βάρος της χώρας.

Δεν θέλετε να ακουστεί ότι συμφωνήθηκε πολύ μικρή χρονική περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία δεν αφήνει τη χώρα να απελευθερωθεί από τα τοκοχρεολύσια και το υπερβολικό χρέος».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στηλίτευσε επίσης την αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης του Α. Σαμαρά για τη σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός έκανε στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

Απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι ποτέ δεν διαπραγματεύθηκαν και δεν προέβαλαν καμία αντίρρηση για την αναποτελεσματικότητα του σχεδίου. «Λέτε «ναι σε όλα» στο εξωτερικό και αυτό δεν έχει βοηθήσει την Ελλάδα ούτε μια φορά μέχρι τώρα. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε ένας αριθμός, δεν έχουμε φτάσει σε κανένα αποτέλεσμα. Δεν βλέπουμε καμία σωτηρία. Κάνετε το ίδιο κακό με την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία λέει «ναι σε όλα» στο εσωτερικό.

Αν δεν μπορείτε να φέρετε ανάπτυξη στον τόπο, αν δεν μπορείτε να απεγκλωβίσετε την Ελλάδα, αν αποτύχετε σε αυτή την πολιτική επειδή φταίει το πρώτο μνημόνιο δεν χρειάζεστε μια εξεταστική επιτροπή για να ρίξετε το ανάθεμα; Επειδή κάνατε τώρα στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών και βλέπετε τα ποσοστά σας να κατρακυλούν, δεν πρέπει κάποτε όλα αυτά να διαλευκανθούν επ΄ ωφελεία των πολιτών, επ΄ ωφελεία του πολιτικού συστήματος που κάποτε λέει αλήθεια και την εννοεί;»

Η πλειοψηφία, κατέληξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα έπρεπε με δική της πρωτοβουλία να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αν επιθυμούσε έστω και τώρα, να διασώσει την πολιτική της υστεροφημία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...