Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αποστόλου: Υπό επιτροπεία η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας την Πέμπτη 28/11/2012 με θέμα της επιπτώσεις του μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τοποθετούμενος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ που θεσπίζει το μεσοπρόθεσμο οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπό επιτροπεία.

Η μνημονιακή επίθεση στο χώρο έχει επιφέρει ως τώρα περικοπή στους πόρους τουλάχιστον κατά 60% και συνεχίζεται με την επίθεση στους εργαζόμενους.

Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στου ΟΤΑ και κατάρρευση των υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και στους αιρετούς που αρνούνται κατ΄αρχήν να δώσουν στοιχεία και με κάθε τρόπο να διευκολύνουν τέτοιες πολιτικές. Οφείλουν να σταθούν απέναντι. Είναι η ώρα να αναμετρηθούν αποφασιστικά με τη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Δεσμευόμαστε όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας τα μέτρα που ψηφίστηκαν από το Μνημόνιο 3 να τα ανατρέψουμε".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...