Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αποστόλου: Μαφιόζικες πρακτικές από τους «επιχειρηματίες» της ΙΝΤΕΡΚΕΜ

"Οι  «επιχειρηματίες» της ΙΝΤΕΡΚΕΜ χρησιμοποιούν ακόμη και μαφιόζικες πρακτικές για να αντιμετωπίσουν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων" καταγγέλει στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και επισημαίνει:

"Μη ρωτάς για ποιόν χτυπά η καμπάνα, χτυπάει για σένα: πρόσκληση ενότητας και αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ιντερκέμ.

Σε πρόσφατη ερώτησή μας προς τους Υπουργούς Εργασίας, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης επισημαίναμε τις αυθαίρετες, παράνομες και ληστρικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η νέα διεύθυνση της ΙΝΤΕΡΚΕΜ απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης και τη τοπική κοινωνία. Φαίνεται ότι η ανοχή της μνημονιακής κυβέρνησης και των αρμοδίων υπηρεσιών προς τέτοιες ενέργειες δίνουν το πράσινο φως στους λεγόμενους «επιχειρηματίες» να χρησιμοποιούν ακόμη και μαφιόζικες πρακτικές για να αντιμετωπίσουν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Μπράβοι της εργοδοσίας υπό τη καθοδήγηση της διεύθυνσης της εταιρείας χτύπησαν με σιδερογροθιές σήμερα απρόκλητα εργαζομένους που διεκδικούσαν τα νόμιμα δικαιώματά τους, οδηγώντας τους στο νοσοκομείο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες αρχές (ΕΛΑΣ και εισαγγελέας) θα κάνουν άμεσα και αποφασιστικά το καθήκον τους.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Ιντερκέμ.

Σημ: Υπενθυμίζουμε τις ερωτήσεις (10/9/12) προς τους αρμόδιους υπουργούς:
  1. Τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για την προστασία των εργαζομένων της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ που αποτελούν τα θύματα των επιχειρηματικών ενεργειών και κερδοσκοπίας αδίστακτων «επιχειρηματιών»
  2. Τι απέγινε ο φερόμενος ως νέος ιδιοκτήτης του ομίλου κ. Καλαιτζής Γεώργιος;
  3. Πως είναι δυνατόν η μητρική εταιρεία Νεοχημική να ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά δίνοντας αποζημιώσεις απολύσεων σε κάποια εργοστάσια και καθυστερώντας την πληρωμή δεδουλευμένων μηνών στα εργοστάσια ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α’ και Β’;
  4. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές των εργαζομένων (μισθοδοσίες Ιουλίου- Αυγούστου, επιδόματα κ.λ.π);
  5. Γιατί παρά τις δημόσιες καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων η αρμόδια επιθεώρηση εργασίας δεν έχει προβεί στις νόμιμες ενέργειες;
  6. Προτίθεται το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας να επανεξετάσει την ισχύουσα άδεια χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμένος μιας και η διοίκηση της επιχείρησης δεν εκμεταλλεύεται τον συγκεκριμένο χώρο; Έχει εκπληρώσει η αναφερομένη επιχείρηση τις σχετικές υποχρεώσεις της προς το Λιμενικό ταμείο Χαλκίδας και το Ελληνικό Δημόσιο; (βλ. http://vagapostolou.blogspot.gr/search/label/Interchem )"
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...