Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το Π.Α.ΜΕ."καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν σήμερα το πρωί εργάτες στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ"

Το Π.Α.ΜΕ., με ανακοίνωσή του,  "καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν σήμερα το πρωί εργάτες στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ από Διευθυντικά στελέχη της εταιρίας (Διευθυντής και Υποδιευθυντής) τα οποία συνοδεύονταν από ομάδα 15 μπράβων, άγνωστων προς τους εργάτες. Οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΕΡΚΕΜ βρίσκονται από σήμερα σε επίσχεση εργασίας με αίτημα να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 4 περίπου μηνών που χρωστάει η εργοδοσία. Οι τραμπούκοι της εργοδοσίας, φέροντας σιδερογροθιές, ξυλοκόπησαν άγρια τους εργάτες της περιφρούρησης με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να πάνε στο Νοσοκομείο.
Το περιστατικό αυτό εκτός από πρωτοφανές, είναι και επικίνδυνο. Αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι οι βιομήχανοι δε διστάζουν σε τίποτα μπροστά στη διασφάλιση των κερδών τους. Για τα κέρδη τους είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν και το ‘’καρότο’’ και το ‘’μαστίγιο’’.

Τον ‘’αέρα’’ αυτό τους τον έχουν δώσει διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Αυτοί νομοθετούν για τα συμφέροντα των βιομηχάνων σφάζοντας τα εργατικά δικαιώματα, καταστρέφοντας τη ζωή των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ φέρει ακέραια την ευθύνη. Αυτοί δίνουν το νομοθετικό ‘’οπλοστάσιο’’ στους βιομήχανους για να δρουν ασύδοτα, πλέον και τραμπούκικα.

Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει και να διαλευκανθεί πλήρως η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η τραμπούκικη επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και το σύνολο της εργατικής τάξης με τον ανυποχώρητο αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στις πολιτικές που τους εξαθλιώνουν. Όπλο των εργαζομένων είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η αλληλεγγύη.

Το Π.Α.ΜΕ στέκεται στο πλευρό των εργατών της ΙΝΤΕΡΚΕΜ και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε. Το ίδιο καλούμε να πράξουν και όλα τα εργατικά σωματεία της περιοχής".
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...