Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΕΤΡΙΑ: Θέσεις για 49 νήπια σε παιδικούς σταθμούς

Την χρηματοδότηση και τη δωρεάν φιλοξενία 40 νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς της Ερέτριας και της Αμαρύνθου κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Ερέτριας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, οι 34 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν μέσω της δωρεάς που πραγματοποίησε το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο, παρέχεται ουσιαστική στήριξη σε μητέρες εργαζόμενες ή άνεργες και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Οι υπόλοιπες 6 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του  ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο Δήμος Ερέτριας είχε εξασφαλίσει τη δωρεάν φιλοξενία 26 νηπίων, μέσω του εν’ λόγω προγράμματος του ΕΣΠΑ. Φέτος, δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας, ο Δήμος Ερέτριας και το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης «ο Δαφνηφόρος Απόλλων», κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση και ένταξη περισσότερων νηπίων σε προγράμματα, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι φέτος μόλις 6 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από κρατικά και κοινοτικά προγράμματα ο Δήμος Ερέτριας κινήθηκε άμεσα και κατάφερε να εντάξει τη φιλοξενία επιπλέον 34 νηπίων στο σχετικό πρόγραμμα του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».
Η ένταξη των νηπίων και στα δύο προγράμματα έγινε βάση μορίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...