Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ για κοιτάσματα: Εμφανίζονται εταιρείες ανίκανες ακόμη και για έρευνα!

Η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη για το ενδιαφέρον που προσελκύει ο διεθνής διαγωνισμός για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση έχει άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Μίλησαν (σ. σ. οι κυβερνώντες) περί δήθεν μεγάλων εταιρειών και τεραστίων κοιτασμάτων, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ευφορία, ότι τα δύσκολα πέρασαν και οι εταιρίες μας εμπιστεύονται και πάλι. Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική, δεν μας εμπιστεύτηκαν μεγάλες εταιρίες και πολλές από αυτές που συμμετέχουν δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα υδρογονανθράκων!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Η όποια αξιοποίηση των κοιτασμάτων, εφ' όσον υπάρχουν, προϋποθέτει εκπόνηση εθνικού σχεδίου με συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων: Οικονομικών, γεωπολιτικών, ενεργειακών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών. Η διερεύνηση του θέματος είναι αντικείμενο του δημοσίου και δημόσιων επιστημονικών φορέων με κοινωνικό έλεγχο και πλήρη διαφάνεια των αποτελεσμάτων, παράλληλα, με την αξιοκρατική στελέχωση του Φορέα Υδρογονανθράκων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...