Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ζητούν την επέκταση της παραλίας στα Πολιτικά

Την περαιτέρω διάνοιξη της παραλίας Πολιτικών, όπως όλα δείχνουν επιθυμούν τόσο κάτοικοι αλλά και τοπικοί επιχειρηματίες της περιοχής. Η παραλία των Πολιτικών "τελειώνει" λίγα μέτρα μετά από το σημείο "Κουκουναριές" και αυτό συμβαίνει διότι ο παραλιακός δρόμος καταλήγει σε αδιέξοδο. Σε αδιέξοδο το οποίο έχει προκύψει από κατοικία σε παρελθόντες χρόνους και όταν η νομοθεσία η οποία προβλέπει τις αποστάσεις από τον αιγιαλό ήταν κατά πολύ διαφορετική. Στην εποχή μας η νομοθεσία αυτή έχει αλλάξει με αποτέλεσμα οι κατοικίες οι οποίες χτίζονται αλλά και τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν να έχουν απόσταση αρκετών μέτρων από τις παραλίες. Και αυτό γίνεται για ευνόητους λόγους, τους οποίους προβλέπει ο νόμος.

Στο σημείο λοιπόν αυτό οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ζητάνε την διάνοιξή του που θα έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση της παραλίας και στην μικρότερη διπλανή παραλία, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα αναπτύξει και άλλες επιχειρήσεις ειδικότερα στο χώρο της εστίασης στην περιοχή αλλά από την άλλη θα γίνει και ένας επιπλέον πόλος έλξης για περισσότερους τουρίστες και επισκέπτες.

Όπως μας είπαν η νυν Δημοτική Αρχή του κου Μπουροδήμου προεκλογικά τους είχε διαβεβαιώσει ότι και αυτό μαζί με μια σειρά και άλλων ζητημάτων, όπως π.χ. το λιμάνι, οι μονοδρομήσεις κ.ο.κ. ζητήματα που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, θα γινόταν. Δυστυχώς για αυτούς και σε αυτό το ζήτημα παρατηρείται από την πλευρά του Δήμου στασιμότητα και κωλυσιεργεία. Ανεπίσημα τους έχει ειπωθεί από Αντιδημάρχους ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει υλοποιηθεί γιατί δεν είχε τελεσφορήσει η τεχνική μελέτη η οποία απαιτείται. Και έτσι το έργο παραμένει στάσιμο. Άλλες πληροφορίες όμως τις οποίες αντλήσαμε, κάνουν λόγο για μη ύπαρξη χρημάτων από την πλευρά του Δήμου ώστε και να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη και να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

 messapianews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...