Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την γιορτή της Αγίας Παρασκευής

Την  Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με την τέλεση Ιερής Αγρυπνίας θα ξεκινήσουν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την  γιορτή της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου Αγίας της πόλης της Χαλκίδας
.
Η τελετή της Ιερής Αγρυπνίας θα γίνει προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και στη διάρκειά της θα λάβει χώρα η ενθρόνιση της θαυματουργού Ιερής Εικόνας της Αγίας Παρασκευής εις το Λιτανευτικόν Προσκυνητάριο.

Την παραμονή της γιορτής, Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Θα ακολουθήσει η λιτανεία της Θαυματουργού εικόνας της Αγίας, με κατάληξη το στρογγυλό της παραλίας, όπου θα τελεστεί δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου. Παρόντες θα είναι φυσικά και ο Επίσκοπος Φαναρίου κ.Αγαθάγγελος, καθώς και ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος.

Μετά την επιστροφή της εικόνας στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία, που θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στις 5 τα χαράματα.

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου, Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου, καθώς και του Επισκόπου Φαναρίου κ.Αγαθάγγελου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...