Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Σεμινάρια για γονείς στη Σκύρο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας νομού Ευβοίας, κατόπιν αιτήματος των γονέων που είχαν παρακολουθήσει σεμινάριο με θέμα την «Επικοινωνία στην Οικογένεια» στη Σκύρο, πραγματοποιεί νέο σεμινάριο.

Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει δύο τρίωρες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Ιουνίου και ώρες 9:30-12.30 το πρωί, στο χώρο του Δημοτικού σχολείου της Σκύρου.

Το σεμινάριο θα έχει βιωματική μορφή και τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι: η υπερπροστασία και οι επιπτώσεις της στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, πειθαρχία-τιμωρία-οριοθέτηση στις μικρές ηλικίες, το άγχος και η διαχείριση του και η αυτοεκτίμηση των γονέων.

Η ομάδα θα είναι κλειστή και θα περιλαμβάνει μόνο τους γονείς που είχαν εκπαιδευτεί στον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου. Επίσης, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και ανάγκης των κατοίκων του νησιού για υποστήριξη στο γονεϊκό τους ρόλο θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες μέρες και ώρες, στον ίδιο χώρο, και νέο σεμινάριο με θέμα την «Επικοινωνία στην Οικογένεια» σε 20 γονείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Συντονίστριες των ομάδων θα είναι η Μ. Κίσσα (ψυχολόγος) και η Ελένη Ευθυμιάδου (κοινωνιολόγος). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...