Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Πάγκαλος: ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερές δυνάμεις διαλύουν τον τουρισμό

Επίθεση κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τόνισε πως κανένα κόμμα δεν λέει την αλήθεια στον λαό. Ωστόσο ο ίδιος όπως είπε θα ψηφίσει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν μπορεί να κάνεις αλλιώς.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday», o Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως «τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν χάσει τη μισή τους δύναμη. Υπάρχει όμως ένας πυρήνας που αντιστέκεται. 
Προσωπικά θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και πολλοί φεύγουν γιατί δεν θα μετέχει πια στην εξουσία αυτός ο χώρος, ώστε να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη νομή που φέρνει η άσκηση εξουσίας.

Αυτή τη στιγμή βασικοί συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και μέλη των συνδικάτων τους στον δημόσιο τομέα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό κόμμα του συνδικαλισμού των ΔΕΚΟ δεν είναι πια το ΠΑΣΟΚ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως το κόμμα προσπαθεί να ανακάμψει, έχοντας έναν καλό μαέστρο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Εγώ δεν είμαι στην ορχήστρα, δεν κλήθηκα ούτε ως τρίτο ή τέταρτο βιολί. Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από την ώρα που εγκατέλειψα τη Βουλή. Είμαι προθυμότατος να βοηθήσω, αλλά δεν μου ζητήθηκε. Τι να κάνω; Να τη στήσω έξω από την Ιπποκράτους με ένα πανό που θα λέει "παιδιά, δώστε μου δουλειά";» είπε κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος σχολίασε και τις δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία μίλησε απαξιωτικά για τους Έλληνες και μεταξύ άλλων είπε πως ο ελληνικός λαός δεν πληρώνει τους φόρους του. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως κατανοεί τις δηλώσεις αυτές, όμως τόνισε πως είναι αναληθές να λέει κάποιος πως όλοι οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

«Αυτό που λέω εγώ δεν αρέσει στον κόσμο. Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι ότι αντί να κοιτάξουμε τα χάλια μας βρίζουμε διάφορους ξένους, τους οποίους κατά καιρούς επιλέγουμε ως αποδιοπομπαίους τράγους. Αρνούμαστε να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, ώστε να τα διορθώσουμε», δήλωσε.

Ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση και κατά του πολιτικού συστήματος, καθώς είπε πως κανένα κόμμα δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ούτε σοβαρή αναθεώρηση, ούτε σοβαρή επαναδιαπραγμάτευση, ούτε σοβαρή αμφισβήτηση του Μνημονίου. Το μνημόνιο θα εφαρμοστεί ως έχει. Μιλάνε για επαναδιαπραγματεύσεις, για στιβαρές ηγεσίες που θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στον υπαρκτό κόσμο».

Ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με άλλες ακροαριστερές δυνάμεις οδήγησαν στη διάλυση και την υπονόμευση του ελληνικού τουρισμού.

«Αν υπάρχει κάτι που κανείς δεν μπορεί να μας πάρει, είναι ο τουρισμός. Αυτές οι ανεύθυνες δυνάμεις κατάφεραν να χτυπήσουν τον τουρισμό. Γιατί θέλουν να εξαθλιωθεί ο λαός, να καταστραφεί η ελληνική οικονομία, γιατί ονειρεύονται ότι τότε θα γίνει επανάσταση για να μεταβούμε σε ένα άλλο καθεστώς, που κανείς τους δεν περιγράφει».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...