Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Συνέλαβαν Γερμανό δημοσιογράφο που μπήκε μαζί με μετανάστες παράνομα στην Ελλάδα

Ο δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για την λαθρομετανάστευση όμως συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί ήταν μαζί με τους μετανάστες που μπήκαν παράνομα με βάρκα από την Τουρκία στη χώρα μας.


Ο 25χρονος Γερμανός δημοσιογράφος, που έκανε ρεπορτάζ για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Ορεστιάδας, γιατί μαζί με 13 μη νόμιμους μετανάστες, μπήκαν παράνομα με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, αρχικά είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την διακίνηση λαθρομεταναστών.

Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα με δεκατρείς μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (4 υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, 3 Μπαγκλαντές, 2 Ερυθραίας, 2 Νιγηρίας και 2 Σομαλίας, προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα. Ακολούθως, ο διακινητής μετέφερε την ομάδα, στην Τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και στη συνέχεια μόνοι τους, έφθασαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...