Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Ερντογάν

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντενιζλί της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αφορμή της δήλωσης που είχε κάνει για τη χώρα μας πριν από δύο ημέρες.
«Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε πει ότι η οικονομία της Ελλάδας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της Τουρκίας», εξήγησε ο Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου «αδικία».
Πρόσθεσε ότι «η ΕΕ χρηματοδότησε την Ελλάδα με 100 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει αλλά δεν μπορεί. Τώρα προσφεύγει εκ νέου σε εκλογές. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γειτονική μας Ελλάδα και δεν είμαστε αδιάφοροι προς τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει. Ο πολιτισμός μας ορίζει ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε χορτάτοι όταν πεινά ο γείτονας. Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα».
Πριν από δύο ημέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...