Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

81χρονη μέλος σπείρας που πλαστογραφούσε έγγραφα κι έκανε αναλήψεις από λογαριασμούς τρίτων

Μεταξύ των μελών της σπείρας ήταν και μία 36χρονη τραπεζική υπάλληλος η οποία παρείχε στους συνεργούς της τα στοιχεία των πελατών της τράπεζας για να πλαστογραφήσουν τα έγγραφα.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία εγκληματική ομάδα 10 ατόμων, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις γυναίκες 81, 59 και 36 ετών ενώ αναζητούνται ακόμη οι υπόλοιποι επτά. Το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τα θύματά τους ανέρχεται στα 74.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν άλλα 67.500 ευρώ.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε όταν την περασμένη Τρίτη η 81χρονη από κοινού με την 53χρονη συνεργό της που αναζητείται ακόμα, έκανε ανάληψη από έναν λογαριασμό 1.500 ευρώ φέροντας πλαστό δελτίο ταυτότητας. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες αποπειράθηκαν να προχωρήσουν σε ανάληψη του υπόλοιπου χρηματικού ποσού του τραπεζικού λογαριασμού, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 9.000 ευρώ, σε άλλο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, αλλά κίνησαν τις υποψίες των υπαλλήλων και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τα πλαστά έγγραφα και το βιβλιάριο καταθέσεων. Οι υπάλληλοι της τράπεζας ειδοποίησαν την αστυνομία και όταν η 81χρονη επέστρεψε στην τράπεζα να τα παραλάβει, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε περίπου τους τελευταίους 3 μήνες, είχαν διακριτούς ρόλους και σκοπό την πραγματοποίηση αναλήψεων από λογαριασμούς ηλικιωμένων ή αποβιωσάντων πελατών τράπεζας με τη χρήση πλαστών ταυτοτήτων ή εξουσιοδοτήσεων. Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχε η 36χρονη συλληφθείσα, η οποία ήταν στέλεχος της εν λόγω τράπεζας και παρείχε στους συνεργούς της τα στοιχεία των πελατών για τη δημιουργία των πλαστών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...