Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Άγνωστη…ψηφοφόρος: «Περιμένουμε πλούτη από αύριο»

«Πλούτη. Πλούτη αγόρι μου περιμένουμε από αύριο το πρωί», φώναξε χαμογελαστή μία ηλικιωμένη κυρία εξερχόμενη από εκλογικό τμήμα, καθώς μόλις είχε ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Το ανοιξιάτικο ηλιόλουστο πρωινό, μετά από μια βραδιά με γεμάτο φεγγάρι, δεν μπορούσε παρά να κρατήσει ήρεμο το κλίμα την ημέρα των εκλογών .

Εκλογές και εκλογίκευση; Τιμωρία ή προοπτική; Στην «αναζήτηση» της ψήφου και των προθέσεων ήρθε και η Google να προσφέρει βοήθεια με ένα νέο Doodle στην αρχική της σελίδα αφιερωμένο στις σημερινές κρίσιμες εθνικές εκλογές.

Οργισμένοι, φοβισμένοι, αγανακτισμένοι, προβληματισμένοι, ήρεμοι, αβέβαιοι, άνεργοι και εργαζόμενοι, οι πολίτες «αντιμετωπίζουν» σήμερα την κάλπη με ερωτήματα.

«Από τις 7 το πρωί έως τις 11 έχουν προσέλθει 90 εκλογείς από τους 799 εγγεγραμμένους», στο 861 εκλογικό τμήμα του 37ου εκλογικού διαμερίσματος, πληροφορεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος και προσθέτει ότι μέχρι στιγμής «όλα έχουν κυλήσει ομαλά, με απόλυτη διαδικαστική τάξη».

Η κ. Μαρία, αφού είχε ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, κάθεται ήρεμη ξεφυλλίζοντας τα ψηφοδέλτια. «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα αναγκαστούνε να συναινέσουν τα κόμματα για να έχει μια κυβέρνηση η χώρα», λέει. «Όσα περισσότερα κόμματα τόσο το καλύτερο», προσθέτει από δίπλα η φίλη της κ. Φωτεινή.

«Θα έχουμε ένα ‘κοκτέιλ’ τη Δευτέρα και δεν θα ξέρουμε τι θα το κάνουμε», λέει η Δέσποινα. «Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Όλα είναι προκαθορισμένα. Δεν έχουν νόημα αυτές οι εκλογές», λέει ο Γιώργος και ανεβαίνει στη μηχανή του φεύγοντας-τρέχοντας. «Να γίνει επιτέλους κάτι, να υπάρξει αντίλογος», λένε, έστω και διστακτικά, από την μεριά τους οι νεαροί Σταύρος και Θέμης.

Οι Έλληνες σήμερα ψηφίζουν, αν και νιώθουν απογοητευμένοι, περιμένουν ένα καλύτερο αύριο και ελπίζουν σ’ αυτό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...