Κυριακή 6 Μαΐου 2012

195 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στις Σπέτσες με συνοδεία ...Λιμενικού σκάφους!

Την προβλεπόμενη Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή του έτους πραγματοποίησαν στις Σπέτσες οι μαθητές και των τριών Τάξεων του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 οδικός διαμέσου Κόστα. Συμμετείχαν 195 μαθητές και 16 Συνοδοί διδάσκοντες του σχολείου.
Η αποστολή έφθασε οδικώς στην Κόστα μέσω Κορίνθου και από εκεί διεκπεραιώθηκε στο νησί με 5 ναυλωμένα πλοιάρια.

Η συμπεριφορά των μαθητών και η εκτέλεση των οδηγιών που τους είχαν δοθεί, ειδικά για την διαδικασία του διάπλου ( Κόστα – Σπέτσες ) ήταν άψογη και απολύτως πειθαρχημένη, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια των υπευθύνων.

Για λόγους συμπληρωματικής ασφάλειας από την έναρξη έως το τέλος του διάπλου των σκαφών, μας συνόδευσε το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, γεγονός το οποίο συνέβη για πρώτη φορά, προκαλώντας τον εντυπωσιασμό όλων των παρευρισκομένων αλλά και των κατοίκων στις Σπέτσες όταν αντελήφθησαν το λόγο για τον οποίο έφτασαν όλα τα σκάφη μαζί στο λιμάνι.

Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές στην προβλήτα του νησιού, δόθηκαν οδηγίες, και όσοι επιθυμούσαν επισκέφθηκαν το Ιδιωτικό Μουσείο ‘’Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα’’ . Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους αφού πρώτα είχε γίνει μια σχετική ιστορική ενημέρωση από τον σημερινό ιδιοκτήτη του σπιτιού και απόγονο της οικογένειας.

Ταυτοχρόνως άλλη ομάδα μαθητών που συμμετείχε σε Πολιτιστικό Πρόγραμμα το προηγούμενο σχολικό έτος με τίτλο ‘’ Καρνάγια κ Ταρσανάδες, Ναυτικά επαγγέλματα που χάνονται’’, και οποίοι είχαν ολοκληρώσει 3ημερη Πολιτιστική Εκδρομή στις Σπέτσες τον Απρίλιο του 2011, μετέβησαν μαζί με τρεις καθηγητές πεζοί στο καρνάγιο του κ Κλείσα Ιωάννη το οποίο είχαν επισκεφθεί για 2 ημέρες πέρυσι και έδωσαν αναμνηστικό στον ιδιοκτήτη. Επίσης είδαν την πρόοδο της εργασίας ενός έτους σε μεγάλα ξύλινα σκαριά που κατασκευάζονταν και συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου στην κοινότητα των καραβομαραγκών καθώς και πάλι προσπαθούν να τους εκδιώξουν από εκεί όλους. Οι μαθητές επέστρεψαν στην Ντάπια ( Νέο Λιμάνι ) με Θαλάσσια Ταξί.


Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον υπεύθυνο του Μουσείου Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα για την άψογη ξενάγηση, τους ιδιοκτήτες των ναυλωμένων σκαφών για την προσοχή που επέδειξαν, τον ιδιοκτήτη του καρνάγιου κ Κλείσα Ι. για την εξυπηρέτηση, αλλά ιδιαιτέρως τον Διοικητή του Λιμεναρχείου στο Πόρο Χέλι Αντιπλοίαρχο κ Στρατόπουλο Κων/νο και το προσωπικό αυτού για την κατανόηση και την ευαισθησία που επέδειξαν για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...