Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Ο λαός ζητά αριστερή κυβέρνηση

Για ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε Ευρώπη και Ελλάδα, από την λαϊκή ετυμηγορία του εκλογικού σώματος έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι δεν το έχουν καταλάβει οι Βενιζέλος, σαμαράς αποτελεί ισχυρό μήνυμα ανατροπής σε Ευρώπη και Ελλάδα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «πρόκειται για ειρηνική επανάσταση, ένα μήνυμα ότι οι λαοί δεν μπορούν να υπομείνουν ένα μέλλον αναξιοπρέπειας»

«Η κυρία Μέρκελ πρέπει να αντιληφθεί ότι η πολιτική λιτότητας έχει υποστεί ήττα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι τα Μνημόνια έχουν πλέον απονομιμοποιηθεί: «Ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μια νέα μέτρα χωρίς βάρβαρα Μνημόνια. Δίνει εντολή να πορευτούμε με στόχο την δημοκρατική και πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας με στόχο μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας»

Μιλώντας για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «τα κόμματα που υπέγραψαν τα Μνημόνια αποτελούν μειοψηφία» και σημείωσε με νόημα ότι «οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από την λαική ετυμηγορία»

«Ο λαός απέδειξε στις κάλπες ότι η σωτηρία δεν περνάει μέσα από τα Μνημόνια» τόνισε και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι αν σχηματιστεί τελικά κυβέρνηση εθνικής ενότητας όπως ζήτησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτό θα οφείλεται «σε έναν εκλογικό νόμο που νοθεύει τη λαϊκή βούληση». Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, η λαϊκή βούληση που προκύπτει από τις κάλπες είναι υπέρ μιας αριστερής κυβέρνησης.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος» και τόνισε ότι: «Κατανοούμε ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός προσώπου αλλά επιβράβευση μιας πρότασης, της πρότασης μας για την ανατροπή του Μνημονίου. Αυτή η πρόταση είναι που κατάφερε να κερδίσει μια σχετική πλειοψηφία».

«Μόνη μας δέσμευση ότι θα τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα καταγγείλει και θα ακυρώσει το μνημόνιο της δυστυχίας.»

«Από αύριο συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την πάλη μας για να στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή όσους δεν έχουν δύναμη, για να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας στην πατρίδα μας», κατέληξε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...