Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το ξήλωμα και την κατάργηση των μνημονίων της καταστροφής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων με τον Υπουργό Εργασίας
Ο ΣΕΒ, που ζήτησε τον σφαγιασμό των μισθών που προβλέπονται στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και ο σύνδεσμος ξενοδόχων, που ουσιαστικά ζήτησε την κατάργηση και αυτού ακόμα του μειωμένου κατώτατου μισθού, έχουν τη βασική ευθύνη για την μη επίτευξη συμφωνίας για το πάγωμα της άρσης της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων μέχρι τις εκλογές στη σημερινή σύσκεψη εργοδοτικών φορέων και ΓΣΕΕ, η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού εργασίας κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πήρε σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες για το πάγωμα μέχρι τις εκλογές και την κατάργηση μετά από αυτές  των αντεργατικών ρυθμίσεων μείωσης μισθών και συντάξεων και βίαιης λήξης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Έθεσε αυτά τα ζητήματα δια του Προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κανονικής και εν συνεχεία υπηρεσιακής κυβέρνησης και σε συνάντησή του με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εργασίας.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αντίστοιχη θετική κινητικότητα που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, συνέβαλαν στο να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την έμπρακτη αμφισβήτηση του μνημονίου, που μέχρι τώρα θεωρούνταν από τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις θέμα - ταμπού.

Ταυτόχρονα, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά μέσα από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις τους, ότι ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- Τρόικα και ΣΕΒ λειτούργησαν ως κοινή ομάδα για την κατεδάφιση δια των μνημονίων μισθών, συντάξεων και εργασιακών σχέσεων. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσες ημέρες τώρα δεν συμφώνησαν ούτε καν με το προσωρινό πάγωμα των αντεργατικών ρυθμίσεων του μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το ξήλωμα και την κατάργηση των μνημονίων της καταστροφής. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του στις 17 Ιούνη θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση των δυνάμεων της Αριστεράς και να μπει ένα τέλος στην οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται σε βάρος του λαού και της χώρας μας.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...