Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι Πρόσκοποι καθάρισαν την Παραλία των Πολιτικών



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές ο καθαρισμός της Παραλίας των Πολιτικών από Προσκόπους του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων δίνοντας ένα σαφές μήνυμα για αγάπη και προστασία των παραλιών και των ακτών αλλά και γενικότερα του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε. Το μήνυμα είναι, όπως έλεγε πριν από λίγα χρόνια και η γνωστή διαφήμιση "όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές".
Φάνηκε εχθές με πόση αγάπη οι Πρόσκοποι μάζεψαν όλων των ειδών τα σκουπίδια που βρίσκονταν κατά το μήκος της ακτής της Παραλίας των Πολιτικών. Ακόμη και τα μικρά Λυκόπουλα του Συστήματος, έδωσαν όλο τον εαυτό τους για τον καθαρισμό των ακτών. Επίσης μάζεψαν και κοχύλια για να φτιάξουν πανέμορφα δώρα για την γιορτή της μητέρας υπό την καθοδήγηση της Γιώτας Παπακυριακού.
θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν από τον καθαρισμό των ακτών, βαθμοφόροι του συστήματος μεταξύ των οποίων ο Διονύσης και ο Σπύρος φορώντας εξοπλισμό, ο οποίος είχε δοθεί ως ευγενής χορηγία από το καταδυτικό κέντρο ThalassaDivingSchool του Γιώργου Μοναστήρογλου, βούτηξαν στη θάλασσα και καθάρισαν όσο μπορούσαν το βυθό της. Σε συζήτηση που είχαμε με τους συγκεκριμένους βαθμοφόρους, ευχαρίστησαν τον κο Μοναστήρογλου για την ευγενή αυτή χορηγία και για ακόμη μία φορά αναφέρθηκαν στο σεβασμό που πρέπει όλοι μας να έχουμε προς το περιβάλλον. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Γιώργο, το Διονύση, το Σπύρο, τη Γιώτα, σε όλους τους βαθμοφόρους, στους ανιχνευτές, στις "Γάτες", στα "Λιοντάρια", στα "Λυκόπουλα" αλλά και στο Δ.Σ. της Επιτροπής για αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία που πήραν και πραγματοποίησαν εχθές. Συγχαρητήρια είχαν και από μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πολιτικών "Η Αύρα" αλλά και από τους φίλους της Μονής Περιβλέπτου, όπου βρέθηκαν στην Παραλία εχθές το απόγευμα.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Από messapianews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...