Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«Βεντέτα» Αλαβάνου - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ

«Βεντέτα» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες, με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου για... ασυμβατότητα της ανατροπής του μνημονίου και ταυτόχρονης παραμονής στο ευρώ. Τα νέα επεισόδια της κόνρας, παίχτηκαν σήμερα, Τρίτη, όταν ο κ. Αλαβάνος επανήλθε στο θέμα με νέες δηλώσεις, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, επανήλθε στο θέμα με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9». Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος, τάχθηκε υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ και συμπλήρωσε ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο εάν καταγγελθεί το μνημόνιο.

«Το να αποκοπούμε από ένα ισχυρό νόμισμα και να έχουμε ένα εθνικό νόμισμα θα μας δώσει δυνατότητες ανάκαμψης», είπε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το τι θα φέρει μια τέτοια εξέλιξη. «Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει εύκολος δρόμος», είπε. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σαφώς μπορεί να υπάρξει λιτότητα, έκτακτα μέτρα και ελλείψεις, αλλά για ένα μικρό διάστημα μερικών μηνών.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αλλά «ευρώ με το μνημόνιο ή ‘όχι’ στο μνημόνιο με ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη».

Παπαδημούλης: «Ούτε οι Μέρκελ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τόσο εκβιαστικά»

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε στον κ. Αλαβάνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος με δηλώσεις που έκανε στο Σκάι, είπε: «Ο κ. Αλαβάνος εσχάτως έχει γίνει υποστηρικτής της δραχμής. Αυτή είναι μια θέση διαφορετική και αντίθετη με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης, επιτέθηκε στον κ. Αλαβάνο, αναφέροντας ότι «ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε οι συνέταιροι του μνημονίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν υιοθετούν τόσο εκβιαστικά αυτό το πλαστό και παραπλανητικό δίλημμα»!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ακόμη ότι «ο κ. Αλαβάνος όχι μόνο δεν μετείχε στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αλλά δεν έκανε καν μια δήλωση υποστήριξης. Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την επιλογή δραχμή, υιοθετεί το εκβιαστικό δίλημμα: ‘ή μνημόνιο ή δραχμή’, με τρόπο πιο ανελαστικό ακόμη και από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου».
eklogika.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...