Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜ.ΑΡ ΣΤΗΝ ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ

 
Στο εργοστάσιο της ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ βρέθηκε διμελές κλιμάκιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αποτελούμενο από τον βουλευτή της, Δημήτρη Αναγνωστάκη και το μέλος της εκλογικής επιτροπής Στάθη Κουρνιώτη και συμπαραστάθηκε στους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ( 3ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας).

Ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ενημέρωσαν για τα αιτήματα του αγώνα τους και ζήτησαν την στήριξη με κάθε πρόσφορο τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η αυταρχική και αντεργατική στάση της συγκεκριμένης εργοδοσίας.

Η ΔΗΜ.ΑΡ μέσω των στελεχών του κλιμακίου της δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων. Αξίζει να σημειωθεί οτι πρώτοι εκείνοι και με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης αποφάσισαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, προτείνοντας πάγωμα του εισοδήματός τους για δύο ολόκληρα χρόνια.

Η Διοίκηση του εργοστασίου όχι μόνο δεν εκτίμησε την υπεύθυνη στάση των εργαζόμενων αλλά αντίθετα και κόντρα σε κάθε λογική πρότεινε νέες μειώσεις μισθών-ημερομισθίων, που οδηγούν τους εργαζόμενους στα όρια της εξαθλίωσης, όταν μάλιστα είναι σε όλους γνωστή η κερδοφορία της επιχείρησης κατά την περασμένη χρονιά.

Τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. συνομίλησαν με τους απεργούς και εξέφρασαν την πεποίθησή τους για τη θετική έκβαση του αγώνα τους και δεσμεύτηκαν για διαρκή παρουσία και στήριξη στους αγώνες του Σωματείου.

Η SIEMENS και τα στελέχη της ας καταλάβουν οτι τα κέρδη τους δεν πρέπει να κατευθύνονται πουθενά αλλού, παρά μόνο στους εργαζόμενους που τα παράγουν και σε επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η τοπική οικονομία και έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...