Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

500 εκατ. ευρώ προκαταβολικά στην Κυπριακή Δημοκρατία για τα κοιτάσματα

Έμπρακτα αποδεικνύουν οι διεθνείς ενεργειακές εταιρείες το ενδιαφέρον τους για τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μία κοινοπραξία που έχει υποβάλει πρόταση για απόκτηση δικαιωμάτων διεξαγωγής ερευνών σε συγκεκριμένο οικόπεδο με στόχο τον εντοπισμό υδογονανθράκων υποστηρίζει την πρότασή της με προκαταβολή που ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος των εφάπαξ προκαταβολών που περιέχονται στις προσφορές της περασμένης Παρασκευής κυμαίνεται από 60 έως και 120 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος της προκαταβολής είναι ένα από τα κριτήρια της τελικής επιλογής.

Η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε την τελευταία ημέρα της υποβολής προσφορών οδήγησε τον διευθυντή Ενέργειας στο υπουργείο Εμπορίου της Κύπρου να δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Λόγος» ότι, δεδομένου ότι ενδέχεται να ανατεθούν στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης τέσσερα ή και πέντε οικόπεδα, η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί σε έναν περίπου χρόνο να εισπράξει 500 εκατ. ευρώ προκαταβολικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...